Ik sliep in de optionele daktent van $ 3.400 van de Kia Telluride en het maakte kamperen leuk – zelfs voor een oude hater zoals ik

Jij en ik hebben elkaar nog nooit ontmoet, beste lezer,maar als je me kende, dan zou je ook weten dat kamperen ongetwijfeld op mijn shortlist staat van Things I’ll Never Be Caught Dead Doing.

Precies daarom bevond ik me ineengedoken in een tent midden in een veld, terwijl wind en regen buiten rondzwierven.Dit is voor de blogs,hield ik mezelf voor.Wat ik niet zou doen voor mijn kinderen, de blogs.

Maar voordat ik daar op inga, laten we even een back-up maken.

The Roofnest Falcon

Onlangs heb ik een Kia Telluride uit 2020 getest. Het was een fijne auto! U moetlees de recensie.

2020 Kia Telluride_6 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Maar ik vroeg om deze specifieke versie van de Telluride van de mediavloot van Kia omdat ik had gehoord dat er een op het dak gemonteerde tent was van een in Colorado gevestigd bedrijf genaamdRoofnest. Aangezien ik een wereldwijde pandemie leefde (en nog steeds ben) en sociale afstandelijkheid de naam is van dit spel uit de hel, leek dit de perfecte gelegenheid om buiten te proberen te slapen.

De tent die aan de dakrails van de Telluride was bevestigd, washet Falcon-model: een 50-inch brede, 90-inch lange, aluminium tent met harde schaal voor twee volwassenen. (Een gratis advies: als je van plan bent om bij iemand te slapen, zorg er dan voor dat je je op je gemak voelt om heel dicht bij hem of haar te zijn. Ik heb mijn vriend meegebracht, met wie ik samenwoon. ruimte samen.)

2020 Kia Telluride_35

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

De Falcon opent als een schelp. Eenmaal losgemaakt, druk je gewoon op de bovenste helft en de roestvrijstalen gasveren doen de rest van het werk, waardoor de tent binnen enkele seconden omhoog komt. De tent zelf is gemaakt van waterdichte canvaswanden met gaasramen die je kunt dichtritsen bij slecht weer of kou.

De Falcon gebruikt wat Roofnest een “universeel montagesysteem” noemt, dat je kunt gebruiken om hem te monteren op “elke set dwarsdragers, vergelijkbaar met een fietsenrek of opbergdoos”, aldus persmateriaal per e-mail.

Kamperen in de Kia Telluride_9

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

Binnenin zit een matras van 7,5 cm dik voor comfort. Daarboven, bevestigd aan het “plafond”, zit een net waar je spullen in kunt bewaren, zoals jassen.

In geopende toestand biedt het 60 inch hoofdruimte. In gesloten toestand is hij minder dan zeven centimeter lang. Alles bij elkaar weegt het geheel 140 pond en wordt geleverd met een telescopische aluminium ladder van 8,5 voet die je in je auto kunt houden.

Hier is een video die laat zien hoe je de Falcon opent en sluit, als je nieuwsgierig bent.

2020 Kia Telluride_55 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Prijzen voor de Falcon beginnen bij $ 3.395. Ik weet niets van kamperen, maar ik weet wel hoe ik moet rekenen. Een van de meest populaire en best beoordeelde tweepersoonstenten op Amazon –

2020 Kia Telluride_56 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Het hele idee van het opzetten van een conventionele tent – hoewel het mij meerdere keren werd beschreven als “zo gemakkelijk” en “Christus, Kristen, zelfs een kind zou het kunnen” – is nooit geweest aantrekkelijk. Het leek altijd zoveel moeite voor wat neerkwam op slapen op de grond, een situatie die ik mijn best doe om te vermijden.

Nog breder, ik heb de aantrekkingskracht op kamperen nog nooit gezien. Waarom zou je buiten slapen zonder stromend water als er perfect goede hutten, huizen en hotels zijn met warme douches, zachte matrassen, doorspoeltoiletten en sloten op de deuren?

2020 Kia Telluride_32 Ik heb een vriend gevonden. Kristen Lee / Business Insider

De Falcon was de perfecte oplossing. Een penthouse, maar dan in tentstijl. Een penthouse-tent die uit zichzelf opkwam, een matras had en tientallen meters boven de grond stond op het dak van een ruime en ruime Kia waarin ik kon schuilen als de situatie buiten niet optimaal zou worden.

Nacht: Part Un

Nadat ik mezelf voldoende had voorbereid op iets dat ik nooit had willen doen, was ik er emotioneel klaar voor. Ik had de juiste hoofdruimte om mijn comfortabele bed achter te laten en op het dak van een auto te slapen.

2020 Kia Telluride_57 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

De plek die we hadden uitgekozen was een grasveld met uitzicht op een kleine vijver, wat een prachtig gezicht zou zijn om wakker te worden. Ik draaide de Telluride om zodat de achterkant naar het water keek en parkeerde hem.

De aluminium ladder kan gemakkelijk worden uitgeschoven en wordt aan een lip aan de zijkant van de Falcon gehaakt. We maakten de stukken los die de tent plat vastmaakten en gaven de bovenlip een duwtje. Het steeg zo soepel naar de hemel als een zonnegroet. Mijn vriend, de handige tussen ons tweeën, klom eerst naar binnen om het kleine luifel uit te klappen, en toen werd de tent opgezet. Het duurde minder dan vijf minuten.

2020 Kia Telluride_60 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Toen ik me eenmaal bij hem voegde, realiseerde ik me ons eerste probleem. In de Roofnest-video stond dat er schoenentassen zouden worden verstrekt, maar we konden ze niet vinden. We hadden dus geen andere keus dan onze vuile schoenen in de ruimte onder de tent en op het dak van de Kia te proppen. Excuses aan degene die dat vuil eraf moest wassen.

We maakten geen van beiden opmerkingen over de onheilspellend uitziende wolken die onze kant uit waaiden, in de veronderstelling dat als we ze negeerden, ook zij ons zouden negeren.

2020 Kia Telluride_63 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Dus daar zaten we, ongeveer twee meter boven de grond, in onze kleine penthouse-tent onze biertjes te drinken. De zon ging onder en wierp roségouden strepen door de lucht. Met alle drie de ramen open, was de Falcon luchtig en bood hij een bijna panoramisch uitzicht op onze mooie omgeving. Het was leuk.

Maar toen trok de wind aan. Toen begon het te regenen. De tent schudde. De regen begon door het raam op het westen naar binnen te komen. We moesten twee van de drie ramen sluiten. Dat deed ons ondergedompeld in een sombere, krappe ruimte. De luchtigheid van die grote ramen verdween, evenals mijn enthousiasme.Mensen doen dit voor de lol?

Ik stond toen voor twee opties: nederlaag toegeven, toegeven aan mijn voorstedelijke manieren, inpakken en naar huis gaan om het een andere dag opnieuw te proberen. Of hou het uit bij slecht weer, want dat is wat Real Campers ™ doet.

Hahahahahahahahahahahah.Alstublieft. Wat denk je dat ik heb gedaan?

Laat me je vertellen, de Falcon verzamelt zich als het gemakkelijkste ding ter wereld. Het demonteren is iets uitdagender. Toegegeven, we waren het aan het demonteren in de regen, maar toch.

 Kamperen in de Kia Telluride_7 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Terwijl je de bovenste helft van de clamshell naar beneden trekt, poeft het tentdoek aan alle kanten uit. Er is een strook elastiek die ervoor zorgt dat alles niet te ver naar buiten kan opzwellen, maar het lukt niet om alle stof op te vangen. Je moet nog steeds rond de omtrek van de Falcon bewegen en het tentmateriaal weer in de schaal proppen.

Pas daarna kun je het ding vastgrijpen. Vanwege het feit dat ik klein ben en de Telluride lang is, kon ik de schaal niet gemakkelijk genoeg platdrukken om hem vast te maken. De gespen zaten ook boven de kofferbak van de Telluride, maar de auto had een extra spoiler (?) Stuk boven de achterruit waardoor ik er niet bij kon.

2020 Kia Telluride_64 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Uiteindelijk was het een taak voor twee personen. Mijn vriend, die op de ladder stond, moest zachtjes met zijn lichaam tegen de bovenkant van de clamshell slaan terwijl ik eraan hing met mijn vingers. Samen met ons gecombineerde gewicht en wat extra hulp van de zwaartekracht, waren we eindelijk in staat om het voldoende plat te maken om het dicht te maken. Heb je ooit geprobeerd een koffer te sluiten nadat je op vakantie te veel souvenirs had gekocht? Dit was zo – behalve dat de koffer anderhalve meter breed is en bovenop een auto is gemonteerd.

Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we de rest van de nacht tv gekeken in een droge woonkamer.

Kijk: ikvoelje oordeel. Het maakt me in het minst niet van streek. Ikhadin de regen kunnen slapen. Ik slaap graag als het buiten regent. Maar in een donkere tent? Nee, bedankt.

2020 Kia Telluride_53

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

Nacht: Part Deux

Gelukkig was de tweede nacht volkomen onbewolkt. Met een duidelijk hoger humeur parkeerde ik de Telluride op dezelfde plek in het veld als de avond ervoor. We zetten de tent op, bekleedden de matras met kussens en dekens, schopten onze schoenen uit en gingen slapen.

Nadat de laatste overblijfselen van de zon achter de berg waren verdwenen, waren er nog een paar uur te doden voordat het tijd was om te slapen. En omdat we al comfortabel in ons tentje boven de grond zaten, hadden we geen van beiden echt zin om terug te gaan naar het maaiveld, dat donkere en vereiste schoenen was.

2020 Kia Telluride_65 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Gelukkig had ik dit verwacht. We hebben gelukkig twee uur gedood door naar “Jurassic Park” op mijn telefoon te kijken – een zeer passende kampeerfilm, naar mijn mening. Ik geloof eigenlijk dat het een documentaire is over één worden met de natuur. Hoe dan ook, het is geweldig. Zeer aan te bevelen.

Toen de film klaar was, was het tijd om onze tanden te poetsen en de elektronica te doven.

Deze laatste taak heeft me echt hard geraakt, omdat ik lijd aan de gruwelijke gewoonte van doom-scrollen op mijn telefoon voordat ik naar bed ga. Omdat er geen mobiele service in het veld was, werd ik alleen gelaten om te kampen met mijn eigen demonen die in mijn hoofd ratelden voordat ik ging slapen.

 2020 Kia Telluride_58 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Ik maak maar een grapje. (Sorta.) Maar de nacht was zo helder en de lucht zo helder dat het er nauwelijks toe deed dat ik geen klein rechthoekje licht voor mijn neus had. De Steelpan hing net iets boven de horizon en ik volgde zijn bewegingen langs de nachtelijke hemel terwijl ik regelmatig wakker werd. Ik was niet gewend om met zoveelopenheidom me heen te slapen. Het drukte op de tent, zijn aanwezigheid was luidruchtig.

De nacht zelf was ook allesbehalve stil. Ik slaap meestal als een dode, maar de slaap was die nacht licht; het getoeter van uilen, yips van verre coyotes, brulkikkers en het gefluister van wind door de bomen vermengden zich tot een onregelmatige symfonie van een bosnimf.

2020 Kia Telluride_54 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Een matras van drie inch klinkt misschien niet zo veel op papier, maar hij was best comfortabel. Toen de temperatuur buiten daalde, werd het nestje (hah) dat we voor onszelf hadden gebouwd gezelliger. Om 6 uur stipt werd ik gewekt door de heldere vergulde stralen van de opkomende zon die de tent binnenstroomden. Ze spoelden over de vijver, waar de vroege ochtendmist nog niet was weggebrand.

Dit maakte het geheel de moeite waard, besefte ik later. Ik was al tientallen keren eerder naar die vijver gekomen, maar nooit toen de zon er voor de eerste keer van een nieuwe dag op scheen. Nooit vroeg genoeg om de zachte druppels mist over het spiegelachtige oppervlak te zien glijden. Kamperen gaf me een plaats op de eerste rij voor een uitzicht dat ik nog nooit eerder had gezien, en kamperen op de Telluride gaf me de gemoedsrust dat er niets naast me zou kruipen terwijl ik sliep.

Kamperen in de Kia Telluride_8

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

Kamperen. Ik denk dat ik het begreep. Ik kon zien waarom mensen het deden. Ik begreep – zij het een klein stukje – de charme.

Maar als je denkt dat ik een veranderde vrouw ben en nu ineens een Real Camper ™, heb ik teleurstellend nieuws. Ik ben niet. Ik zou nog steeds elke dag een goed gelegen hut boven een tent nemen. De enige reden waarom ik in de eerste plaats zo bereid was om te kamperen, was omdat ik de ervaring bedrogen had.

Kamperen in de Kia Telluride_4

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

Hoe te winnen op kamperen: cheat

Oh, ja. Natuurlijk heb iknatuurlijkbedrogen.

Dat mooie veld waarin we parkeerden, met uitzicht op de magische kleine vijver? Dat was ongeveer 90 meter achter het eigenlijke huis dat we huurden. We konden het huis vanuit de tent zien. We hoefden niet op zoek te gaan naar een geschikte camping, of te betalen om er gebruik van te maken. We hoefden het met niemand anders te delen.

We aten een volledig, huisgemaakt diner voordat we de Telluride die 90 meter het veld in reden. Geen waardeloos kampvoedsel dat voor ons boven een triest vuurtje wordt verwarmd.

Kamperen in de Kia Telluride_6

2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent.
Kristen Lee / Business Insider

We hebben gedoucht en de badkamer gebruikt voordat we naar de avond vertrokken. Ik had mijn pyjama al aan tegen de tijd dat ik het huis opsloot en naar onze “camping” reed. ‘S Morgens stortten we de tent in en reden terug naar het huis en maakten koffie en ontbijt in een echte keuken.

En de grootste cheat van allemaal? De kant-en-klare tent op het dak van een luxe, ruime SUV. Het is waar dat de Telluride niet de gelukkigste was die over de met gras begroeide heuveltjes reed, en de opgevouwen Falcon-daktent resulteerde in een luid gezoem toen de wind eroverheen spoelde op de snelweg, maar beide maakten deze excursie in de eerste plaats mogelijk.

2020 Kia Telluride_15 2020 Kia Telluride. Kristen Lee / Business Insider

Veruit het meest geruststellende voor mij was echter de wetenschap dat als de omstandigheden echt naar het zuiden gingen, we gewoon van de Roofnest konden klimmen, weer in de auto konden stappen en terugkeren naar de veiligheid en beveiliging van het huis. De hele zaak zou vijf minuten hebben geduurd, tops.

Het is hetzelfde met vliegtuigen en bioscopen: weet altijd waar de nooduitgangen zijn.

 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. 2020 Kia Telluride met Roofnest Falcon daktent. Kristen Lee / Business Insider

Maar voor absoluut groene kampeerders zoals ik, is de Roofnest een geweldige kennismaking met kamperen. Er is minimale opruiming en de auto draagt ​​de tent zodat u dat niet hoeft te doen. Waar je de tent kunt opzetten, is natuurlijk beperkt tot waar je de auto kunt plaatsen waarop hij rijdt, dus de meer avontuurlijke campings liggen waarschijnlijk buiten de deur.

Dat maakte me echter niet uit. Ik wilde gewoon een leuke, gemakkelijke eerste kennismaking met slapen in de wildernis. Dat is wat ik heb. En voor $ 3.395 – de prijs van de Falcon – kunt u dat ook.

LadenEr wordt iets geladen. p>

Meer: BITranspo BIReviews 2020 Kia Telluride Kia Telluride

Chevron-pictogramHet geeft een uitvouwbare sectie of menu aan, of soms vorige / volgende navigatie-opties.

Lees Verder

Plaats een reactie