Huurrecensie: 2019 Hyundai Kona SE

Sta me toe om je een keer mee op reis te nemen in de Wayback-machine. Het jaar was 2001 en een 23-jarige Bark (dat ben ik) had net een baan gekregen als Kiosk-vertegenwoordiger voor Verizon Wireless. Mijn eerste maand was mijn verkoopquotum 55 nieuwe telefoonactivaties – ik verkocht meer dan 120. Als je je quotum verdubbelde, kwalificeerde je je voor een uitbetaling van 300 procent. De reguliere commissie was $ 27 per activering, wat betekende dat ik $ 81 per activering verdiende voor ongeveer 120 verkopen. Ik wist letterlijk niet wat ik met al het geld moest doen – mijn vader betaalde nog steeds mijn huur en ik had geen cent schulden. Veel ervan ging uiteindelijk naar een mooie jonge professionele danseres genaamd “Skyy”, als ik het me goed herinner.

De rest ging ik over op Hatfield Hyundai voor een aanbetaling op een Hyundai Santa Fe GLX uit 2001. Hyundai Finance was toen vriendelijk voor jonge kopers en ze stelden me in staat om iets meer dan 5 procent APR te betalen over 60 maanden voor de SUV voor nieuw-voor-2001. Mijn zwarte en grijze versie had elk vakje gecontroleerd – leer, V6 en vierwielaandrijving. Mijn Santa Fe was de enige die ik ooit met chromen deurgrepen had gezien en ik controleerde elk ander model dat ik op de weg zag alleen maar om te bevestigen. Ik denk dat de prinselijke som die ik betaalde ergens rond de $ 23k lag.

Ja, het is waar dat Hyundai de pk-nummers overdreef, en de auto had onderweg wat problemen, maar toen ik hem in 2005 op mijn RX-8 ruilde, had ik ongeveer 100.000 zorgeloze mijlen behaald met Hyundai’s eerste SUV-inspanning. Over het algemeen was ik ongelooflijk tevreden met de ervaring met het eigendom – flauw, misschien, maar betrouwbaar en bekwaam.

Wel, snel vooruit ongeveer achttien jaar of zo, en Hyundai heeft nog een kleine SUV op de markt, en het is ongeveer dezelfde prijs als die van mijn Santa Fe in 2001 (ja, ik ben me bewust van de inflatie). Maar in tegenstelling tot Santa Fe is deze vreselijk. Het wordt de Kona genoemd en wat ik je daarover ga vertellen, vliegt direct in het gezicht van elke andere recensie die je hebt gelezen. Waarom? Lees verder.

Misschien herinnert u zich dat weongeveer een jaar of zo geledenhet basismodel Hyundai Konavoor hetlaatst met deze zeer digitale pixels hebben besproken. Mijn klacht in die tijd was dat Hyundai alleen journalisten toestond om de Ultimate-modellen te bekijken, die in die tijd ongeveer zes procent van de beschikbare inventaris uitmaakten. De bovenste trim van de Hyundai “SUV” is uitgerust met een 1,6-liter turbo vier en heeft een nul-tot-zestig keer in het midden van zes seconden bereik. Het heeft ook leren stoelen, een 8-inch display, een Infinity-soundsysteem en een hele reeks andere functies die zijn ontworpen om je te laten vergeten hoe vreselijk de rest van de auto is.

Welnu, de Kona SE, ook wel bekend als het Base AF-model, heeft precies niets van dat spul, waardoor ik genoeg tijd heb om me te concentreren op hoe ellendig ik was toen ik hem vorige week door het prachtige landschap van Vancouver Island reed. Ik werd beloond met een “upgrade” naar een “kleine SUV” bij aankomst op de Victoria International Airport. Toen de jongeman achter de balie van de National Car Rental ‘Hyundai Kona’ zei, heb ik misschien wel gekakel als een schurk van Scooby Doo.

Zie je, Hyundai heeft onofficieel hun beleid voortgezet om journalisten niet toe te staan ​​om de 147 pk, natuurlijk aangezogen Kona te testen. We hebben zelfs specifiek gevraagd om de SE- en SEL-modellen van de Kona hier op TTAC te testen, maar Hyundai heeft tot nu toe geweigerd onze testers een te sturen. (Hyundai spreekt me nauwelijks aan, vooral vanwege het feit dat ik ooit eenheleboelalcohol naar mijn kamer had gebracht tijdens een Hyundaipersevenement.)

Maar de goden van de huurauto hadden op deze dag op me gelachen, want ik kreeg de sleutels van een Hyundai Kona SE AWD uit 2019 overhandigd. Zoals voorzien, zou deze huur een adviesprijs van $ 22.560 USD op het raam hebben. Mijn voorbeeld is gebouwd voor de Canadese markt, dus alle meters waren in metrisch. Met behulp van mijn handige Canuckistan-to-Freedom calculator-app kon ik echter vaststellen dat mijn huurauto ongeveer 1300 kilometer op de klok had en geen visuele gebreken had.

Natuurlijk, vanaf het moment dat ik ermee begon te rijden, staken verschillende niet-visuele gebreken hun lelijke kop op. De Kona is gemakkelijk het meest deprimerende voertuig dat ik heb gereden sinds, nouja,de oude Veloster. Goed gedaan, Hyundai. Alles over deze auto schreeuwt: “We hebben duurdere uitrustingsniveaus beschikbaar, mijnheer – alsjeblieft stap op deze manier. Het is slechts $ 75 per maand meer! “

Sturen is het meest vergelijkbaar met het proberen om pasta te eten nadat je tandarts je mond heeft verdoofd met Novocaine – ik heb zelden een wiel tegengekomen dat zo weinig feedback geeft aan de bestuurder. Men kan het wiel meerdere graden in beide richtingen manipuleren zonder merkbaar effect op de richting van de Kona. Het wiel zelf is gemaakt van het hardst mogelijke plastic, alsof het is gebouwd voor een Power Wheels waarvan verwacht wordt dat het door kleuters wordt misbruikt. Zitplaatsen zijn verstoken van steun, met textiel van industriële kwaliteit dat de oppervlakken bedekt. Kijk maar naar die HVAC-regelaars. Kijk naar hen. Wil je ze gewoon bekijken?

De remmen piepten als een B-film horror actrice met de minste druk. De zestraps automatische transmissie reageerde op elke helling met keelgeluiden en hapt. De beschikbare 132 pond voet van het koppel gegenereerd door de twee-liter was opmerkelijk onvoldoende voor zelfs de mildste agressie buiten de lijn. Auto en Driverslaagden er op de een of andere manier in om de Kona SE in minder dan tien seconden van nul naar zestig te krijgen (9.2), maar ik vermoed dat zware rugwind en een steile achteruitgang erbij betrokken zijn. (Ze noemden de Kona ook de Top Tien-lijst, dus ik raad aan om je abonnement te annuleren.) Ik gebruik de term ‘gevaarlijk traag’ niet graag, omdat ik ooit een Jetta III bezat, maar de Kona SE is dichtbij.

Het schakelen van de auto van “Normaal” naar “Sport” maakte de uitzending nog meer geïrriteerd, maar de verbeterde gasrespons op zijn minst gaf de indruk van een poging tot versnelling. Ik denk dat als ik met een Kona SE als mijn dagelijkse vloek zou worden vervloekt, ik het in de Sport-modus zou moeten plaatsen en het daar permanent zou achterlaten. Het rijden in die Sport-modus verlamt het brandstofverbruik echter slecht. Ik gemiddelde van ongeveer 34 MPG in de normale modus, maar slechts 26 MPG in Sport.

Ik kan het lawaai van de weg dat de Kona in de cabine gooit evenmin excuseren. Op snelweg snelheden, het is echt luid van binnen. Ik wou dat ik het Infinity-geluidssysteem van de Limited en Premium had gehad, maar dat deed ik niet, dus ik kreeg zojuist de combinatie van windgeruis en stereo met lage getrouwheid op mijn uitstapjes rond het eiland.

De opschorting lijkt in 2019 enkele verbeteringen te hebben ondergaan, omdat deze niet zo hard was als het voorbeeld uit 2018 dat ik een jaar geleden reed. Canadese wegen zijn over het algemeen een stuk beter dan wat er in het stedelijke Miami te vinden is, dus ik kan Hyundai niet alle eer geven voor deze.

En laten we elke betekenis of idee negeren dat de Kona een SUV is, of zelfs een CUV. Het is een hatchback, een nauwelijks opgeheven Kia Rio. Het is kleiner van binnen dan mijn Ford Focus RS, en ik denk dat de daklijn lager is. Niemand behalve de kleinste kinderen kan lang achterin op de achterbank zitten, maar ze moeten ook groot genoeg zijn om geen auto nodig te hebben zitplaats, omdat er ook niet genoeg ruimte is voor een van die plaatsen.

Opslag is een grapje. Hier afgebeeld is een 20-inch handbagage en een laptoptas. God verhoede dat meer dan één persoon het vliegveld laat rennen. Een reis naar de supermarkt voor een gezin van vier zou de capaciteit van het Kona-luik aanzienlijk overstijgen, dus behalve dat ze pijnlijk achter hun ouders verpletterd worden, moeten je kinderen ook het brood en de eieren op hun schoot houden.

Laten we eens kijken … wat zijn enkele positieve punten? Zichtbaarheid is heel behoorlijk. Apple CarPlay werkt goed genoeg. Het is een van de goedkopere opties op de markt als je absoluut om een ​​of andere reden AWD moet hebben. Dat is alles wat ik heb.

Ik kan geen enkele reden bedenken om de Hyundai Kona SE te kopen. Niet een. Het is klein, traag, ongemakkelijk en lelijk. Iedereen die de lokale Hyundai-dealer bezoekt, kan veel beter worden bediend door naar een Elantra te kijken. Ik moet geloven dat de enige reden dat deze trim bestaat, is dat Hyundai de Kona kan adverteren voor minder dan $ 20K in FWD-configuratie en misschien voor vlootverkopen.

Geen wonder dat ze niemand deze auto laten beoordelen. Het is afval.

[Afbeeldingen: Markeer “Bark M” Baruth / TTAC]

Lees Verder

Plaats een reactie