Geïrriteerde Gasly noemt geruchten over vertrek bij Red Bull onzin

Pierre Gasly had donderdagavond geen zin om te reageren op een mogelijk vertrek bij Red Bull Racing. De teamgenoot van Max Verstappen heeft zijn verhalen in Canada af als “bullshit”.

“Eerlijk gezegd wil ik hier helemaal geen tijd aan verspillen”, zei Gasly in Montreal tegenMotorsport. “Ik heb belangrijkere zaken om mij druk over te maken, zoals mijn werk, mijn familie en mijn vrienden.”

“Deze bullshit schaar, ik weet het, ik ben onder slechte journalistiek.

De prestaties van de 23-jarige Gasly steken dit jaar schril af tegen die van zijn jongere teamgenoot Verstappen. De Nederlander heeft het in de eerste zes Grands Prix behaald.

Het gaat om speculatie over de deele toekomst van Gasly in the team. Nico Hülkenberg van Renault zou in beeld zijn als vervanger. Gasly vertelde dat Red Bull-adviseur Helmut Marko twee weken geleden in Monaco dat gerucht tegen hem weersprak. “Hij heeft me bij zich geroepen om dat duidelijk te maken.”

Ook Hülkenberg noemde verhalen over een mogelijke overstap onzin. “Dit is ‘nepnieuws’, al streelt het wel mijn ego”, zei de 31-jarige Duitser.

Renault-coureur Nico Hülkenberg.(Foto: Pro Shots)

‘Ik ben nog steeds niet echt comfortabel met auto’

In Monaco reed Gasly naar de vijfde plek, zijn beste prestatie sinds hij afgelopen is Toro Rosso voor Red Bull verruilde. Het geeft hem hoop voor de komende Grand Prix van Canada op Circuit Gilles Villeneuve.

“Ik denk dat het steeds beter gaat.” Ik startte in Monaco als achtste en finishte op tien seconden van de winnaar “, zei Gasly.

“Ik heb nog wel het gevoel dat ik ver verwijderd ben van mijn volledige potentie.” “Maar elke race gaat het weer iets beter.”

Gasly en zijn collega’s komen vrijdag om 16.00 uur Nederlandse tijd de baan op voor de eerste training in Canada.

Starttijden GP Canada

  • Eerste vrije training: vrijdag 16.00 uur
  • Tweede vrije training: vrijdag 20.00 uur
  • Derde vrije training: zaterdag 17.00 uur
  • Kwalificatie: zaterdag 20.00 uur
  • Race: zondag 20.10 uur

Lees Verder

Plaats een reactie