Elektrische stap Xiaomi na 9 maanden: plezier en pech

20 mei 201921:11

Na ruim 500 kilometer op zijn elektrische step maakt Bram van Dijk de balans: is de Xiaomi M365 de prijs waard, of toch zonde van het geld? En maakt het uit dat de e-step in Nederland op de weg illegaal is?

Zo’n negen maanden geleden tested ik deXiaomi M365elektrische stap voor het eerst voor Bright en ik was toenzo enthousiastdat ik hem direct zelf heb gekocht. Hij kostte zo’n360 euroen nu, ruim 500 kilometer later, ga ik je vertellen van hij dit waard is.

Om te beginnen ben ik door deze stap volledig aanvaard van dit type verdragermiddel. Een lichtgewicht elektrisch voertuig dat handzaam genoeg is om in de trein mee te nemen, maar toch snel genoeg is om te fietsen, is de perfecte manier om van je huis naar de trein te gaan. Ik wil niet meer zonder.

Daarbij is het erg makkelijk te besturen, en is het vooral ook erg leuk. Nederland is een e-step-land bij uitstek, met vlakke wegen, overal fietspaden en altijd kleine afstanden naar de overbruggen. Het is dé vervanger voor een vouwfiets.

Mijn ‘gewone’ fiets van de auto doe ik nog niet de deur uit, maar het zorgt er wel voor dat ik ook ter plaatse ben en anders ook duurzamer door de straten zoef danroon.

Deur weer en wind

Al is de Xiaomi-e-step niet waterdicht, hij was bij mij door weer en wind mee. Zolang de plassen niet te diep zijn en de stap rustig kan opdrogen, hoef je niets te vrezen. Ik ben een dag op deur gegaan. Het was niet ideaal en ik was er niet af en toe, maar het ging nog steeds sneller dan lopen.

Ook word je beter in het besturen van de step, al is het vanaf het begin al heel makkelijk. Je kiest je route beter uit, je hebt een beetje training nodig om je uit te laten stappen.

Op onverharde wegen komt de stap nog best een eindje, maar hoe losser de ondergrond, hoe moeilijker hij het heeft. Verder neemt de batterij niet af in kracht, niet na 500 kilometer. Ik ga nog steeds bijna bijna 25 kilometer per uur, met een bereik van zo’n 13 kilometer in de snelste staan.

Mankementen

Bij intensiefgebruik hoort ook wat slijtage, maar ik vind dat mijn stap te veel mankementen heeft getoond en getoond. Zo wiebelt het stuur erg, is het achterlampje kapot, is de opvouwbeveiliging defect, is de rem niet heel lekker af te stellen en heb ik in totaal al vier keer de achterbinnenband laten vervangen.

Het probleem is niet dat de buitenband zo slecht is, maar als de band niet keihard opgeblazen is, lijkt het alsof de binnene teveel kapot schuurt tegen de velg. Daarbij is het banden verwisselen een misdrijf. Niet alleen moet je op Chinese webshops een nieuwe bestellen (met zorg lange bezorgtijden), ook gaat de band alleen met erg veel moeite van de velg af.

Heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb heb fietsen fietsen fietsen fietsen fietsen Het is een paar stapels; inzetstukje om het stuur minder te laten wiebelen, anti-lek-smurrie om in de band te spuiten en acht nieuwe binnenbanden (voor de zekerheid).

Bereik

Ook heeft de stap naar mijn mening netto te ontbreken bereik. Volgens de brochure moet-ie 30 kilometer rijden met een volle accu, maar in de veel te trage eco-modus rood je dat niet. Toen ik geloofde dat je in een fiets leefde, geloofde je dat. En geloof me, als je wordt ingehaald door scholieren op een fiets terwijl jij een stap rijdt, dan voel je je een beetje een kneusje.

In de praktijk is het bereik denk ik zo’n 13 kilometer, maar mag niet laat. Ik neem mijn lader steeds mee mee om te zorgen dat de accu zo vol mogelijk blijft. De step gaat beduidend sneller met een volle accu dan met een halfvolle. De lege-accu-angst is niet terecht, want als de stap eenmaal op is moet je lopen. Zelf steppen gaat eten sneller.

illegaal

Ook vervelend is dat het in Nederland ondanks eenprotocol petitienog steedsonwettig isom met een elektrische stap de weg te gaan. Maar die heb ik zelf geen rare lijken deur gekregen. Oké, als ik in de drukke stad rij, dan maak ik een stapbewegingen om het elektrische camoufleren, maar ik ben wel heel veel ingehaald door een politiewagen zonder wat gevolg. Ook andere steppers die ik heb geen plezier gehad.

Maar goed, het blijft naar dat verzekerenzo goed alsonmogelijk is en je stap dus zomaar afgepakt kan worden, omdat je de natte breekt. In veel andere landen in Europa is het wel toegestaan, dus hopelijk wordt dit ook in Nederland zo. Deelstepplatform Bird, die ook voornamelijk de Xiaomi M365 gebruikt, staat alte springenom in Nederland wiel aan land te zetten.

Conclusie

Na ruim 500 kilometer op deze step ben ik volledig overtuigd dat ik de toekomst van de vouwfiets rij heb. Het is erg, erg leuk, handig en redelijk veilig. De Xiaomi M365 is een perfect instapmodel e-step die de 360 ​​euro volledig waard is, maar als hij het gaat doen ga ik denk ik wel voor een duurder, sterker model met een grotere accu.

Dat neemt niet weg dat ik mijn stap niet meer kan missen en ik iedereen een elektrisch transport pistool.

Kijk ook: waarom e-steppen illegaal zijn in Nederland

Lees Verder

Plaats een reactie